Mannen van de tango op het Grachtenfestival

 Carin VerbruggenVan 10 tot en met 19 augustus vindt het Grachtenfestival 2012 in Amsterdam plaats. Dit jaar heeft het festival ‘liefde’ als thema en presenteert een recordaantal premières: voorstellingen die nog nooit zijn vertoond en voorstellingen die speciaal voor dit festival zijn gemaakt.

Het programma van het festival bestaat vooral uit muziek en zang. Zo komen onder andere Amsterdam Saxophone Orchestra, het Internationaal Jeugdsymfonieorkest en Bilitis versus Verso voorbij. Maar op zaterdag 11 augustus is er dans! Je kunt alvast een preview krijgen van de nieuwe voorstelling van Het Internationaal Danstheater: Mannen van de tango. Een voorstelling vol passie, liefde en emotie, die officieel in februari 2013 in première gaat.

Het grachtenfestival is bedoeld om jong talent een podium te bieden. ‘’Het is fantastisch dat we in ons 15-jarig jubileumjaar zoveel premières ten gehore kunnen brengen. Daarmee bieden we jonge talenten een unieke kans zich te presenteren aan het grote publiek. En zij geven ook nog eens een prachtige invulling aan ons festivalthema Liefde", aldus directeur Lidy klein Gunnewiek.

Kijk voor het volledige programma op www.grachtenfestival.nl