Oxygen danst in de finale van World of Dance

Maastrichtse dansgroep ‘Oxygen’ gaat toch niet met de prijs naar huis na finale van World of Dance

Afgelopen zomer werd in Amerika het vierde seizoen van de reality show World of Dance uitgezonden. In dit seizoen deed de Maastrichtse dansgroep Oxygen mee en ze bemachtigden een plaats in de finale! Helaas wonnen ze niet de hoofdprijs.


Het programma vertegenwoordigen dansartiesten, zowel solo als grotere groepen, verschillende soorten dansstijlen. De deelnemers strijden om een prijs van een miljoen dollar. De deelnemers krijgen een score van juryleden Jennifer Lopez, Ne-Yo en Derek Hough.

Oxygen is een urban dansgroep onder leiding van Jennifer Romen, die op 12-jarige leeftijd begonnen met dansen. Haar inspiratie kwam van wereldberoemde artiest Michael Jackson. Zijn bewegingsstijl imiteerde ze in haar slaapkamer en toen wist ze al snel dat ze meer wilde bereiken met dans. Ze begon deel te nemen aan hiphop wedstrijden en daar is ze snel gegroeid. Zo werd ze 3-voudig Europees- en wereldkampioen en won ze in Taiwan de World Dance Sport Games als solist.

Oxygen

In 2013 heeft Jennifer de dansgroep Oxygen opgericht. De groep bestaat uit verschillende dansers en werken naast de urban dance basis met verschillende dansdisciplines en stijlen. Ze volgen een uitgebreid trainingsprogramma en werken mee aan verschillende projecten.

Oxygen is binnen een jaar Nederlands-Europees-en Wereldkampioen hiphop geworden. Sindsdien treden ze op door heel de wereld en hebben ze aan verschillende soorten programma’s meegedaan.

Oxygen heeft World of Dance helaas niet gewonnen, maar ze hebben wel de top 4 gehaald. Ze hadden eerder gelukkig al veel titels en prijzen gewonnen. Een paar hiervan zijn:

Nederlands, Europees en Wereldkampioen IDO 2013
Winnaar Terrible Impact Luxemburg 2015
Winnaar Hiphop International 2017,2018,2019
Winnaar Break a Leg 2019

Wil je zien hoe het optreden ging? Bekijk de video!

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: