Maas presenteert dans- en theatermaaktalent tijdens Voor de leeuwen #3

Maas theater en dans Kwijt Danielle van de VenMaas presenteert de derde editie van Voor de leeuwen, festival voor nieuw dans- en theatermaaktalent, van 23 t/m 25 mei 2014 in het Maaspodium. Tijdens dit festival kan publiek zich laten verrassen door nieuw werk voor jong publiek van onder andere José Montoya, Guilherme Miotto en YoungGangsters. Daarnaast gaan er twee kleine Maasproducties in première: Wie niet weg is, is gezien (10+) en Kwijt (5+).

Festival Voor de leeuwen

Voor de leeuwen is een festival in het Maaspodium waar nieuwe makers worden uitgedaagd te denken over ons jonge publiek. Wat was ooit je lievelingsverhaal, waar was je als kind ooit bang voor en kan je op je veertigste nog steeds een puber zijn? Jong zijn inspireert, roept vragen op en is voor steeds meer makers een interessant onderwerp.

Tijdens dit driedaagse festival is er plek voor ontmoetingen in de foyer of op het (zonnige) terras, lekker eten en drinken, muziek, een afterparty en leuke extra’s voor de kinderen.

Voor de leeuwen #3

Tijdens Voor de leeuwen #3 gaan twee Maasproducties in première. Wie niet weg is, is gezien (10+) is poppenhorror geïnspireerd op het boek The Silent Twins van Marjorie Wallace van Lotte Rischen en Anne Fé de Boer. Kwijt (5+) is een ontroerend solotheater van Daniëlle van de Ven.

Deze editie werkt Maas met de volgende talenten: Lotte Bos en Annechien de Vocht (YoungGangsters), Laura van Hal, Katja Heitmann, Guilherme Miotto, José Montoya, Ariadna Rubio Lléo, Malou van Sluis, Art Srisayam, Daniëlle van de Ven, Lotte Rischen en Anne Fé de Boer. De talenten worden begeleid door Moniek Merkx, Jolanda Spoel, Arthur Rosenfeld en Dorien Folkers.

Klik hier voor het programma van Voor de leeuwen #3.
Op zaterdag bepaal je zelf wat je elke voorstelling waard vindt. Dus: jij bepaalt wat je betaalt!

 

Maas theater en dans 

Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Een gezelschap van de makers van Siberia, Meekers en Max. onder artistieke leiding van Moniek Merkx. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.