Maak een dansfilm voor Point Taken 5

Point Taken dansfilmHet Mediafonds en het Fonds Podiumkunsten hebben aangekondigd dat er een vijfde editie komt van het cross-disciplinaire dansfilmproject Point Taken. Dat betekent dat choreografen en filmmakers opnieuw de kans krijgen een korte en eigenzinnige dansfilm te maken. Voor goedgekeurde filmplannen is er een productiebudget van € 90.000 beschikbaar.

Point Taken 5

De vijfde editie van Point Taken bestaat uit vier korte dansfilms van circa acht minuten. Ervaren choreografen en filmmakers kunnen gezamenlijk met een eigen producent een aanvraag indienen voor een korte en eigenzinnige dansfilm. Vier dansfilms zullen uiteindelijk in maart 2015 tijdens Cinedans in première gaan. Vervolgens zijn ze te zien op de Nederlandse televisie bij NTR.

Voorwaarden en richtlijnen

De dansfilm mag niet gebaseerd zijn op een bestaande dansvoorstelling. De aanvraag is een gezamenlijke aanvraag van choreograaf, cineast en producent. Het aanvragersteam bestaat uit een professionele choreograaf met minstens twee jaar professionele ervaring, een filmmaker, die tenminste twee films op zijn naam heeft staan, en een producent met aantoonbare ervaring binnen de korte film of dansfilm.

Klik hier voor de overige voorwaarden en richtlijnen.

De aanvragen kunnen tot 22 mei 2014 worden ingediend.

Uitzending Point Taken 4 gemist?

Klik hier voor de uitzending!