Luxor Theater Holland Dance festival samenwerking internationaal Nederland

Luxor Theater Rotterdam en Holland Dance Festival starten meerjarige samenwerking

Op dinsdag 11 september starten het Holland Dance Festival en Luxor Theater Rotterdam een samenwerking, om voorstellingen die nog niet eerder in Nederland te zien waren, naar Rotterdam te halen. 

In de komende jaren worden internationale topdansgezelschappen naar Rotterdam gehaald om zich daar te kunnen presenteren. De voorstellingen staan vooral in het teken van ontmoetingen, inleidingen, nagesprekken en workshops.

Stichting Droom en Daad

De samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, die investeert in cultuur in Rotterdam. Dit doet de stichting om bij te dragen aan een zinvol en rijker bestaan voor de samenleving. Momenteel wordt er druk gewerkt aan dit programma voor de komende jaren.

Een geschikte locatie voor deze samenwerking

Artistiek en algemeen directeur van Holland Dance Festival Samuel Wuertsen vindt het Luxor Theater een geschikte locatie voor deze samenwerking. "Het Nieuwe Luxor Theater is hiervoor een zeer geschikte locatie met zijn prachtige zaal, het grote toneel en de technische mogelijkheden om spraakmakende dansproducties van topniveau ook op topniveau te presenteren. Het theater 'over de brug' trekt een eigen publiek en biedt uitstekende mogelijkheden voor verdere publieksontwikkeling voor de dans.'' Laat Wuertsen weten. 

Smaakt naar meer

De directeur van het Luxor Theater Marc van Kaam: "We willen topdansgezelschappen exclusief naar Nederland halen. Het prestigieuze Holland Dance Festival wordt internationaal gerespecteerd en heeft de contacten met de toonaangevende dansgezelschappen in de wereld. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om deze gezelschappen naar Nederland te krijgen. Tijdens de afgelopen editie van Holland Dance Festival is het onder andere gelukt om de Martha Graham Dance Company voor een vol Nieuw Luxor Theater te presenteren. Dit smaakt naar meer!