Los gaan tijdens het Amsterdam Roots Festival 2019

Los gaan tijdens het Amsterdam Roots Festival 2019

Amsterdam Roots is een podiumkunstenfestival rondom ‘roots’ en culturele identiteit met een multidisciplinair programma van muziek, circus, theater, film, dans, interviews en dialoog. Afgelopen twee jaar is het Amsterdam Roots Festival vernieuwd en sterk uitgebreid. Het festival is gegroeid van een wereldmuziekfestival naar een multidisciplinair festival met een uitgebreid verdiepingsprogramma. Het festival vindt plaats van 2 t/m 10 juli 2019 op meerdere locaties in Amsterdam.

In 1983 is het Amsterdam Roots Festival begonnen maar toen heette het nog Africa Roots festival. De ‘roots’ van artiesten en publiek staan centraal op het festival. Het festival is bedoeld voor jong en oud en er is er een divers programma.

Veel samenwerkingen

Naast het gratis toegankelijke ‘Roots Open Air’ op zondag 7 juliin het Oosterpark zijn er ook dit jaar weer veel samenwerkingen. Op 2 juli opent Amsterdam Roots Festival in Pakhuis de Zwijger met de presentatie van het Rootszoekers project: eigenzinnige performances van drie jonge multidisciplinaire theatermakers. In bioscoop Rialto is het werk van twee jonge vrouwelijke filmmakers uit Argentinië en Burkina Faso te zien.  

De thematische stadstour Sites Of Memory keert dit jaar terug en in het Bimhuis zijn drie dagen lang concerten gepland, waaronder twee veelbelovende Nederlandse premieres.  Het concert van Canadese operazanger Jeremy Dutcher is uniek omdat hij speciaal hiervoor naar Nederland komt. In Doka in het Volkshotel wacht bezoekers een nachtprogramma met Nederlandse (live)acts op. Het festival zorgt er ook voor dat de rijke ‘Nederlandse’ eetcultuur aan bod komt door middel van een foodtour in Amsterdam Oost en in de Roots Bazaar in het Oosterpark. Er zijn verder nog veel meer leuke activiteiten te doen.

Urban Dance Roots Open Air: Urban Eclipse

Na een groot succes in 2018 is het jonge vrouwelijke danserscollefctief Native Moons terug met hun eigen podium tijdens Amsterdam Roots Festival: Urban Eclipse! Dit jaar nemenim Tawjoeram, Yordana Rodriguez en Sarada Sarita Keilman je mee naar de sfeer van Funk, de vrijheid van de club en de creativiteit van het Experimenteren Het uitgangspunt is het mondiale karakter van de straatcultuur te tonen. De Native Moons vinden hun inspiratie in hun Zuid-Amerikaanse roots, in hiphop, funk en house. De diversiteit aan dans, individuen en sferen nemen je mee naar de zon, maan en afsluitende eclipse. Het podium zal de hele dag gevuld zijn met een afwisselende mix van optredens, battles, DJ’s en MCs.

Artiesten tijdens Amsterdam Roots Festival

Het muziekprogramma  is  erg gevarieerd tijdens het festival, van bekende muziek tot aan vernieuwde, uitdagende muziek. Enkele artiesten die komen spelen op Amsterdam Roots Festival zijn: Sofiane Saidi & Mazalda: deze band zorgt voor opzwepende dansritmes met hun mix van raï, funk, disco en dance muziek, 100% Arabisch! A Mili komt uit de Surinaamse urban scene. Ze weet de Nederlandse taal aantrekkelijk en sexy te maken met haar aanstekelijke liedjes. 

Klik hier voor meer informatie en het programma van alle dagen.

Meer inspiratie