Lonneke van Leth Producties brengt De Odyssee naar Veghel

Van 4 tot en met 14 juni 2015 speelt de dansvoorstelling De Odyssee in de Koekbouw op de CHV Noordkade. Na eerdere succesvolle voorstellingen in Den Haag en Amsterdam, strijkt De Odyssee in Veghel neer. Voor de samenstelling van de imposante cast van ruim honderd man heeft de choreografe regionaal amateurtalent geworven naast de professionele cast. In totaal werken er elf professionele dansers, dertig amateurdansers, zestien musici, twee tissuedansers en het regionale koor Koor Karakter mee aan de voorstelling in een decor van 2000m2. Choreografe Lonneke van Leth en kunstenaar Vincent de Kooker brengen het eeuwenoude reisverhaal van De Odyssee tot leven, door middel van moderne dans en muziek.

Choreografe Lonneke van Leth

Van Leth: 'De samenstelling van professionals en amateurs maakt De Odyssee speciaal, omdat iedereen elkaar voortdurend blijft inspireren.' Van Leth heeft, naast dansers uit de regio, Koor Karakter gevraagd mee te doen met de voorstelling, aangevuld met leden uit andere regionale koren. De Haagse choreografe verwezenlijkt al sinds 2002 achtereenvolgend succesvolle producties. Met haar stichting Lonneke van Leth Producties maakt zij choreografieën voor moderne vertalingen van onder andere Het Zwanenmeer, Coppelia en De Vuurvogel.

De Odyssee

Het verhaal dat tijdens de voorstelling wordt verteld gaat over de Griekse held Odysseus, bekend door zijn list met het Paard van Troje. Na de Trojaanse oorlog was Odysseus gedoemd tien jaar rond te zwerven. De sluwe held probeert na de overwinning op Troje zijn weg terug te vinden naar zijn liefde Penelope en zoon Telemachos. De Griekse goden zijn niet blij met zijn gewiekste karakter en dagen hem uit een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen te doorstaan. Hierbij komt hij meerdere malen in de problemen, vaak door toedoen van zijn medereizigers.

Dansvoorstelling in Veghel

Na deze voorstelling in de Fokker Terminal in Den Haag en in de Westergasfabriek te Amsterdam te hebben gebracht, verhuist Lonneke van Leth Producties De Odyssee nu naar Veghel. De Koekbouw op het CHV Noordkade-terrein heeft de perfecte rauwe uitstraling, wat precies past bij de sfeer van de voorstelling. Het zal een groots spektakel worden met muziek gecomponeerd door Maxim Shalygin, uitgevoerd door een samengesteld gezelschap bestaande uit top-musici. Het regionale koor Koor Karakter is aangevuld met leden uit de koren Love4music, Koor Uden, Transparant Schijndel, Sirena Eindhoven en Tourdion Eindhoven. De voorstelling is deze zomer tien maal te bewonderen.

Speeldata De Odyssee

De Odyssee is van 4 t/m 7 juni en van 11 t/m 14 juni 2015 te zien in de Koekbouw in Veghel. De reguliere kaarten kosten €34,95. Kinderen, studenten en CJP-pashouders kunnen de voorstelling bijwonen voor €15,-. Kaarten zijn te koop via www.deodyssee.nu.

Trailer De Odyssee

 

 

Meer inspiratie