LeineRoebana te zien tijdens Amsterdamse Cello Biënnale

Snow in Juni van LeineRoebana bij Cello Biënnale. Foto Deen van MeerDansgezelschap LeineRoebana heeft op het muziekstuk Snow in June, van de Chinees-Amerikaanse componist Tan Dun, een choreografie gemaakt. Deze voorstelling genaamd TAKE FIVE – Snow in June zal op 28 oktober in première gaan tijdens het muziekfestival Cello Biënnale in Amsterdam. Samen met twee dansers van het Taiwanese moderne dansgezelschap Dance Forum Taipei, geeft LeineRoebana lichaam aan de bijzondere compositie van Tan Dun. 

Cello Biënnale

De Cello Biënnale wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Tijdens dit muziekfestival heeft de cello de hoofdrol en is hiermee de rode draad tijdens workshops, concerten en voorstellingen. De componist Tan Dun komt speciaal voor het festival naar Nederland. Dun is vooral bekend van de filmmuziek die hij maakte voor films als Crouching Tiger, Hidden Dragon en Hero. Hij won hiervoor zelfs een Grammy en een Oscar. Op zijn muziek voor Crouching Tiger, Hidden Dragon zullen Erik Bos (LeineRoebana), een danser van Dansnest en vier karate "dansers", dansen tijdens de openingsceremonie op 26 oktober en de Cello Coupé op 3 november.

De muzikale begeleiding van TAKE FIVE - Snow in June wordt uitgevoerd door vier slagwerkers van het conservatorium van Amsterdam en een cellist uit Zweden. Dance Forum Taipei is hét platform voor moderne dans in Taiwan. Samen met de dansers van LeineRoebana geven ze gestalte aan de zuiverheid, schoonheid en duisternis van Dun’s compositie. In samenwerking met andere choreografieën is TAKE FIVE - Snow in June ook te zien in het Chassé Theater in Breda op 31 oktober en 1 november.

Voor meer informatie en kaarten, bekijk hier de website