LeineRoebana in het nieuwe seizoen

Fragment uit Ghost Track van LeineRoebana. Beeld door Deen van Meer.Topkok Agus Hermawan van Restaurant Blauw en stervioliste Liza Ferschtman gaan in het nieuwe theaterseizoen 2013/2014 samenwerken met choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Hermawan verzorgt een diner voorafgaand aan de internationale coproductie Ghost Track. Ferschtman speelt met o.a. Heather Ware, Tim Persent en Uri Eugenio in de nieuw te maken voorstelling Smell of Bliss.

Samenwerking Restaurant Blauw

Agus Hermawan, chefkok van het internationaal vermaarde Restaurant Blauw en LeineRoebana zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met betrekking tot de voorstelling Ghost Track. Hermawan verzorgt o.a. in Amsterdam, Breda en Utrecht een Indonesische maaltijd in het theater voorafgaand aan de voorstelling. Agus is groot bewonderaar van Ghost Track en fervent aanhanger van het gedachtegoed: “De vermenging van culturen leidt niet tot verlies aan identiteit, maar tot versterking van die culturen en tot de kans om gezamenlijk tot iets nieuws te komen. Die gedachte herken ik in mijn eigen keukenpraktijk.”

In september vliegen de drie Indonesische dansers en componist Iwan Gunawan met zijn gamelan ensemble Kyai Fatahillah naar Nederland voor de reprise van Ghost Track. De Nederlandse theatertour vindt plaats van 5 oktober tot en met 13 december 2013. Ghost Track is een ontmoeting van uitersten: Europa en Indonesië, het traditionele en het hedendaagse, dans en live muziek. De Europees opgeleide dansers en de traditioneel geschoolde Indonesische dansers komen gaandeweg de voorstelling tot iets nieuws, met behoud van hun eigen identiteit.

Liza Ferschtman

Stervioliste Liza Ferschtman en de dansers van LeineRoebana creëren in de nieuwe productie Smell of Bliss samen een synthese van klank en beweging. Ferschtman is zeer gefascineerd door dans en door hoe beweging uit muziek voortkomt. Voor de violiste is deze samenwerking een droom die werkelijkheid wordt. Smell of Bliss gaat 2 april 2014 in première in het Chassé Theater in Breda.

Reprise Next 1&2

In februari en maart 2014 komt Next 1 & 2 terug in het theater. In deze dansvoorstelling zet chansonnier en gitarist Matthias Kadar de toon met zijn vertolking van chansons en (levens)liederen van Nederlandse, Franse en Duitse bodem.

Internationaal

LeineRoebana speelt het nieuwe seizoen ook in Frankrijk (Parijs), Zwitserland (Bergamo), Duitsland (Düsseldorf), Macedonië (Skopje), Moskou (Rusland) en Italië (Pordenone).