Leerlingen Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium dansen voor hun toekomst

Leerlingen Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium dansen voor hun toekomst.Met een afwisselend programma van klassiek, modern (NDT repertoire) en caractère laten de leerlingen van de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium zien wat ze aan talent in huis hebben. Onder de titel Talent voor de Toekomst! dansen de leerlingen letterlijk voor hun eigen toekomst.

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de Dansbeurs Cultuurfonds. Deze beurs stelt de jonge danstalenten in de gelegenheid op internationaal niveau ervaring op te doen door het volgen van een (vervolg)opleiding aan een gerenommeerde dansopleiding of een kortdurende opleiding, cursus of workshop in het buitenland gericht op de uitvoeringspraktijk als danser.

De leerlingen werken gedurende hun opleiding nauw samen met verschillende choreografen en assistenten van wereldformaat, zodat ze verbanden leren leggen tussen hun dagelijkse trainingen en de beroepspraktijk en tussen klassieke en eigentijdse uitvoeringen. Ze willen al op jonge leeftijd na hun studie de wereld in om verder te leren en te dansen bij gezelschappen als Royal Ballet Londen, Het Nationale Ballet, Paris Opera Ballet, Nederlands Dans Theater etc. Door aanspraak te kunnen doen op de Dansbeurs Cultuurfonds komen deze mogelijkheden dichterbij.

Tijdens de Benefietvoorstelling Talent voor de Toekomst! zullen leerlingen in de leeftijden 14 t/m 18 jaar de verschillende dansdisciplines en grote diversiteit van de opleiding laten zien.

Het programma:

  • Delen uit Sleeping Beauty (Marius Petipa/Armando Navarro) 
  • A plan to Be (Jorma Elo) 
  • Russisch Duet (Tom Bosma) 
  • Solamente (Johan Inger) 
  • Ragtime (Martha Graham)
  • Sad Case (Lightfoot Leon)

Muziek tijdens deze avond van o.a. Tchaikovsky, Perez Prado & His Orchestra, Telemann, Vivaldi, Biber en Khachaturian.

Informatie

Benefietvoorstelling Talent voor de Toekomst! op vrijdag 29 november a.s. in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium. Aanvang voorstelling: 20.15 uur (er is geen pauze). 
Toegang €20,- t.b.v. het Dansbeurs Cultuurfonds.

Kijk ook op de website van het Koninklijk Conservatorium.