These shoes were made by printing - Dutch Design Week Eindhoven

Kunstenaar ontwerpt perfect passende spitzen met 3D-printer

“Hockeyers en boxers hebben een perfect passend ‘bitje’ in hun mond voor bescherming. Maar waarom hebben ballerina's amper bescherming aan hun voeten?”, zo vraagt kunstenaar Amber Ambrose Aurèle zich af. Daarom besloot ze om de perfecte spitzen te ontwerpen. Het resultaat is onder de naam These Shoes are made by printing nog tot en met 25 oktober te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven.

These shoes were made by printing, Amber Ambrose Aurèle In samenwerking met balletdanseres Floor Eimers printte Aurèle de spitzen met een 3D-printer. Door middel van een voetscan gaf ze Eimers perfect passende spitzen. De box van de schoen vormde ze precies om de tenen van Eimers heen. De box printte Aurèle met een speciaal soort materiaal genaamd Filaflex, dat genoeg stevigheid geeft, maar tegelijkertijd flexibel en zacht is.

Assepoester

Amber Ambrose Aurèle zoekt in haar werk het spanningsveld tussen mode en kunst. Sprookjesachtige, donkere romantiek verwikkelt ze met ambacht en innovatieve technologie. Dit is ook weer terug te zien in haar spitzenontwerp: er is maar één persoon die de spitzen past, net zoals het glazen muiltje in het sprookje Assepoester.

Meer inspiratie