Kunst in Beweging mengt moderne dans met beeldende kunst

Kunst in Beweging mengt moderne dans met beeldende kunstDanseres en dansdocent Emmely Tunders organiseert dit jaar op zaterdag 24 november en zondag 2 december de tentoonstelling Kunst in Beweging in musea in Roosendaal en Bergen op Zoom. Tunders gaat hierin op zoek naar de wisselwerking tussen beeldende kunst en moderne dans. In samenwerking met zes regionale kunstenaars en dansers van het Dansatelier Roosendaal liet ze zich inspireren door beide kunstdisciplines en creëerde zo een bijzondere tentoonstelling.

Kunst in Beweging

Al sinds 1900 wordt dans gecombineerd met andere kunstdisciplines, waaronder beeldende kunst. Ze verrijken elkaar en tillen elkaar tot een hoger niveau. Tunders raakte geïnspireerd door de tentoonstelling Danser sa Vie (Dans het leven) die ze vorig jaar zag in Centre Pompidou in Parijs, waar de geschiedenis van de moderne dans in relatie met beeldende kunst te zien was. Tunders wil met Kunst in Beweging erachter komen wat deze wisselwerking voor de huidige generatie kunstenaars en dansers teweeg kan brengen.

De tentoonstelling Kunst in Beweging is op zaterdag 24 november te zien in het Tongerlohuijs in Roosendaal en op 2 december in de Maagd in Bergen op Zoom. De kunstwerken zijn gemaakt door Petra Kwaadgras, Wouter Goudswaard, Veerle Schouten, Willeke Matthijs, Harmony Hendrickx en Anouk van der Wegen. Voor de dansers van het Dansatelier maakte Tunders de choreografie Starende Straten, dat wordt gedanst in een decor van de Bergse kunstenaar Peter Franssen. Ze stelde voor Kunst in Beweging een dansgroep samen die hun eigen choreografie ontwikkelde met als inspiratiebron de Frans/Amerikaanse kunstenares Louise Bourgeois. Hiernaast is er ook dansimprovisatie te zien door jonge professionele dansers.Voor meer informatie, bekijk hier de website