Kunst en samenwerking rode draad ENCOUNTERS festival

Kunst en samenwerking rode draad ENCOUNTERS festivalOp initiatief van choreografe, schrijver en performer Ivana Müller vindt van dinsdag 27 t/m donderdag 29 november het ENCOUNTERS festival plaats in Theater Frascati te Amsterdam. Müller nodigt, in samenwerking met andere kunstenaars, het publiek uit om na te denken over onze rol in het theater en erbuiten. Naast voorstellingen, installaties en lezingen, worden er ook nagesprekken georganiseerd en is er een virtuele bibliotheek.

ENCOUNTERS

Het ENCOUNTERS festival heeft als uitgangspunt dat het theater een plek is waar mensen ervaringen kunnen delen en samenwerken. Met dit in gedachte biedt Müller een divers, driedaags programma waarbij het publiek duidelijk betrokken wordt in het proces. Het festival bestaat uit vier onderdelen, de dansvoorstellingen We Are Still Watching en In Common, het interactieve dansproject Running Commentaries en de lezing Finally Together on Time over vriendschap en samenwerking. Na het festival gaan We Are Still Watching en In Common onder de titel Encounters op tournee in Nederland.

Ivana Müller

De Kroatische Ivana Müller studeerde literatuurwetenschap en volgde de opleiding choreografie aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam. Müller heeft met haar werk als choreografe, performer en schrijver internationaal vele successen geboekt. Naast dans- en theatervoorstellingen, creëert Müller installaties, teksten, videolezingen, audio hoorspelen en web-werk. Voor haar werk heeft ze al vele prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Charlotte Köhler Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor haar oeuvre en de Goethe Instituut Prijs voor haar voorstelling While We Were Holding It Together.

Voor meer informatie, bekijk hier de website