Kunst en liefde in het nieuwe seizoen van Introdans

nieuw seizoen IntrodansIntrodans heeft het afgelopen jaar een succesvol jubileumseizoen gehad, waarbij het zijn 40-jarig bestaan vierde met veel bijzondere voorstellingen zoals Hemels, Vier40 en End of Season. Maar aan alles komt een eind en ook voor Introdans staat er weer een druk, nieuw seizoen voor de deur. Allereerst gaan de voorstellingen Hartslag en Levedeliefde van start.

In Hartslag brengt Introdans twee werken van de Spaanse choreograaf Nacho Duato: Por Vos Muero en Cor Perdut. Por Vos Muero brengt je terug naar de tijd van de renaissancekunst en oude hofdansen. In Cor Perdut wordt een geladen en gepassioneerd liefdesduet gedanst. Boléro is het slotballet in het programma Hartslag. Dit stuk is van choreograaf Thierry Malandain en gemaakt op de gelijknamige muziek van Maurice Ravel.

Levedeliefde wordt gedanst door Introdans Ensemble voor de Jeugd en gaat over de liefde. Er zijn allerlei soorten liefde zoals onschuldige liefde, gepassioneerde liefde en de liefde van je ouders, in Levedeliefde komt alles aan bod. In een pittig tempo passeren zeven choreografieën de revue waaronder Pas de Danse van Mats Ek, Longing van Ivgi&Greben en Sinfonía India van Nacho Duato.

Hartslag gaat op 7 september in première en Levedeliefde op 13 oktober, beide in Schouwburg Arnhem. Tijdens de UITmarkt Amsterdam en de Arnhem UITboulevard blikt Introdans alvast vooruit naar het komende seizoen. Op de open dag van Lucent Danstheater worden previews uit het programma Levedeliefde gepresenteerd. Kijk voor meer informatie op www.introdans.nl