© Kunstencentrum Waalwijk

Krisztina de Châtel choreografeert opnieuw voor dansers KCW

Choreografe Krisztina de Châtel werkt het tweede jaar op rij samen met de dansers van Kunstencentrum Waalwijk. ​Voor de geselecteerde dansers maakt zij de dans Tender, als onderdeel van het dansprogramma Krisztina's Keuze 2. Alleen te zien in Theater De Leest.

De Châtel presenteert in het dansprogramma Krisztina's Keuze 2 talentvolle choreografen die ze de kans wil geven hun zeggingskracht verder te ontwikkelen. ​Nieuw is dat De Châtel speciaal voor de dansers van het Kunstencentrum zelf een choreografie heeft gemaakt. De ingetogen muziek polonaise van Shigeru Umebayashi inspireerde De Châtel tot het maken van dit tedere en liefdevolle stuk voor het KCW.

Tender met dansers van het KCW speelt op zondag 12 maart in Theater De Leest. Verder heeft De Châtel voor de tweede editie van Krisztina's keuze 2 vijf gedreven choreografen uitgenodigd een werk te creëren, te weten Loïc Perela, Connor Schumacher, Sabine Molenaar, Konstantinos Kranidiotis en Kiyan Khoshoie.

Krisztina de Châtel

De Châtel werkte vorig jaar samen met Kunstencentrum Waalwijk voor de voorstelling Waltz en Infinite in Theater De Leest. Het stopzetten van de subsidie van haar Dansgroep Amsterdam per 1 januari 2013 betekende niet het einde van haar creatieve carrière. De Châtel staat nog altijd bekend om haar minimalistische moderne dans vol van dramatiek door middel van contrasten en confrontaties. 

Kaarten voor de voorstelling kosten €15 en zijn te koop via www.deleest.nl