Kick Off van dansfestival Julidans

JulidansOp dinsdag 8 april om 19.00 uur wordt het programma van Julidans 2014 bekend gemaakt in de Stadsschouwburg Amsterdam. Onder het genot van een drankje presenteert programmeur Anita van Dolen de voorstellingen van Julidans 2014. Daarna gaat om 20.00 uur de dansvoorstelling Elégie van de Franse choreograaf Olivier Dubois in première.

Dansfestival Julidans

De 24ste editie van Julidans vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zaterdag 12 juli 2014. Tijdens deze editie brengt Julidans grote meesters en enfants terribles van de internationale, hedendaagse dans naar Amsterdam. De gevestigde orde staat op dit festival naast een nieuwe lichting choreografen met vernieuwende dansvoorstellingen. Persoonlijke en maatschappelijke thema’s worden vertaald in dans met het menselijk lichaam als instrument.

Première Elégie van Olivier Dubois 

De nieuwe dansvoorstelling Elégie van Olivier Dubois is een gastchoreografie bij het gerenommeerde Ballet National de Marseille. Dubois werd geïnspireerd door Rilke's treurdicht De Elegieën van Duino, een hoogtepunt van de westerse poëzie en een turbulent visioen over leven en dood. De muziek van o.a. Wagners Elegie versterkt de donker-romantische sfeer.

Dubois danste onder meer bij Jan Fabre en werd in Frankrijk uitgeroepen tot een van de 25 beste dansers van de wereld. Zijn voorgaande Julidansvoorstellingen Faune(s) en Tragédie maakten grote indruk. Sinds januari is hij directeur van het Centre Chorégraphique National de Roubaix Nord - Pas De Calais.

Aanmelden

Toegang tot de Julidans Kick Off is gratis. Aanmelden kan via de website van Stadsschouwburg Amsterdam. Voor de première van Elégie moeten kaarten gekocht worden.