Charkov City Opera & Ballet - De Notenkraker

Kerst in het Zuiderstrandtheater

De mooiste romantische klassieke balletten zie je traditiegetrouw in de kerstvakantie in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Bijvoorbeeld het grote traditionele Charkov Opera & Ballet uit Oost-Europa met live orkest.

Het Charkov City Opera & Ballet brengt dit jaar met het Zwanenmeer en De Notenkraker. Het Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de  Oekraïne (en de voormalige Sovjet- Unie). Hier zijn meer dan 700 mensen werkzaam, iets wat in West –Europa al lang niet meer voorkomt. Onder hen natuurlijk hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers en kostuumontwerpers, maar ook kleermakers, koks en balletschoenmakers. Het gezelschap toert met 150 voorstellingen per jaar over de hele wereld.

Het Zwanenmeer (6+)Charkov Staats Ballet Theater - Het Zwanenmeer
Het Zwanenmeer vertelt het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen zuivere liefde kan de betovering doorbreken. De slechte Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen. Het ballet is beroemd om de fantasierijke spitzentechniek en moet je een keer gezien hebben.

De Notenkraker (6+)
De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara en de betoverende notenkrakerpop. Op kerstavond ontvangt zij een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning Clara en De Notenkraker beleven zij spannende avonturen. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest. Het is al decennialang een Amerikaanse kersttraditie om met het hele gezin naar The Nutcracker te gaan.

Garderobe, koffie en thee vooraf en een drankje in de pauze zijn bij de prijs inbegrepen. Dus alle tijd voor de familie. En parkeren kost maar €5,-.
Uit in het Zuiderstrandtheater is genieten met de hele familie!

Het Zwanenmeer
Zuiderstrandtheater, Den Haag
ma 30 december, 14.30 en 19.00 uur

De Notenkraker
Zuiderstrandtheater, Den Haag
wo 1 januari, 14.30 uur

zuiderstrandtheater.nl

Meer inspiratie