Kaartverkoop ITs Festival

ArtEZ Spring(t)! Foto door Judith ZwikkerDe kaartverkoop van ITs Festival Amsterdam 2013 is begonnen en het complete programma is bekend. Het  festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 21 juni tot en met vrijdag 28 juni 2013 in de binnenstad van Amsterdam. Op dit festival wordt een podium geboden voor opkomend talent.

De talenten

Het ITs Festival biedt een podium voor nationale en internationale kunstmakers en -beoefenaars die gespot willen worden. Er is een indeling gemaakt in de volgende categorieën: drama, cabaret, mime, musical, opera, moderne dans, klassiek ballet en jazz dans.  

Op het festival is onder andere de ArtEZ Dansacademie uit Arnhem te bewonderen met ArtEZ Spring(t). Hiervoor werken ongeveer dertig dansstudenten samen. Ook zijn er danstalenten te zien uit Duitsland, België, Denemarken, Bosnië en Herzegovina en Brazilië.

Workshops

Naast deze danstalenten zijn er ook theaterstudenten die hun werk presenteren en kunnen er twee workshops bezocht worden. De workshop Latijns-Amerikaanse dans op donderdag 25 juni wordt gegeven door choreograaf Koen Brouwers, onder andere bekend van So You Think You Can Dance. Op zaterdag 22 juni geeft acteur Egbert Jan Weeber een theaterworkshop.

Het programma

In het programma is per dag bekend welke artiesten en workshops er te bewonderen zijn. Hier is meer informatie te vinden over het programma. Ook is het programma te vinden in het programmamagazine dat verkrijgbaar is bij deelnemende theaters en opleidingen.

Entreegeld

De toegangsprijs is 14 euro aan de kassa, met uitzondering van studenten, CJP-ers of bezoekers met een Stadspas. Bestel je jouw kaartje online, dan krijg je 1 euro korting. De toegangsprijs voor de voorstelling ArtEZ Spring(t) is 17 euro.