Junior Company danst in Engeland en Spanje

De Junior Dance Company van het Nationale Ballet De Junior Company van het Nationale Ballet neemt zijn eerste tourneeprogramma mee op reis naar Engeland en Spanje. Van 22 tot en met 29 mei 2014 treden ze daar vier keer op. Het programma waarmee ze toeren is tot en met 17 mei in de Nederlandse theaters te zien.

Eind november 2013 bracht de Junior Company zijn eerste tourneeprogramma uit, die ze dit jaar ook buiten de Nederlandse grenzen om presenteren. Op donderdag 22 mei spelen ze een show in Victoria en op zaterdag 24 mei treden ze op in Oviedo. Na deze dansvoorstellingen in Spanje reist het dansgezelschap door naar Londen  om daar twee optredens te geven in het Royal Opera House.

Tourneeprogramma

Variërend van klassiek ballet en modernere klassiekers dansen de jonge dansers fragmenten uit het Zwanenmeer en Diane et Acteon en Kwintet van choreograaf Hans van Manen. Ook hedendaagse werken ontbreken niet in de dansvoorstelling: het Nationale Ballet danst een choreografie van Ernst Meisner, ze vieren hun première van het stuk Ballet 101 van Eric Gauthier en Dawn Dances van de jonge Britse choreograaf George Williamson beleeft zijn wereldpremière.

Junior Company

De Junior Company ging op 1 augustus 2013 van start. De groep bestaat uit twaalf jonge talenten, afkomstig uit acht verschillende landen: Nederland, Verenigde Staten, Spanje, Rusland, Sierra Leone, China, Japan en Turkije. Met de Junior Company wordt een brug geslagen tussen de professionele dansopleiding en het professionele gezelschap: de Nationale Balletacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en Het Nationale Ballet.

Informatie

Voor meer informatie over de speellijst, de dansvoorstellingen en het dansgezelschap zelf, neem een kijkje op de website van het Nationale Ballet.

Meer inspiratie