Juni Danst met het fetisjisme

Logo van Juni DanstIn juni is het weer zover: het 42ste seizoen van Introdans. Dit seizoen staat Introdans in het teken van Juni Danst met negen topstukken in de Schouwburg in Arnhem. Er zal veel diversiteit geboden worden door de voorstellingen Dansmaken2013, Fauxdeville en End of season. De prijzen en data zijn te vinden in de agenda.

Dansmaken2013

Het thema Fetishism in Fashion van Mode Biënnale Arnhem zal groots terugkomen bij Dansmaken2013. Dit thema focust zich op het fetisjisme: een verschijnsel dat de verbintenis en emotionele lading weergeeft die kledingstukken en accessoires kunnen hebben op de mens. In dit geval zal het uitgedrukt worden door middel van dans. De voorstelling wordt met het thema Burlesk en clownesk een kleurrijke en artistieke voorstelling waar de dansers zelf hun creativiteit op los kunnen laten. De dansers zullen bij deze voorstelling namelijk zelf als choreograaf aan de slag gaan. Dansmaken2013 komt tot stand in samenwerking met Generale Oost.

Fauxdeville

Fauxdeville is een dansvoorstelling met onverwachtse danspartners. Wie had gedacht een dansvoorstelling te kunnen bijwonen over tegelijkertijd een senior, een rolstoeldanser, een autist, urban-dancers en iemand met een verstandelijke beperking? In een dansboudoir werken zij samen om het publiek een unieke voorstelling te geven. Dankzij de choreografie van Adriaan Luteijn wordt de voorstelling gecombineerd met filmbeelden van Inge Theunissen.End of Season. Foto door Erwin Olaf

End of Season

Vier balletten in wit, genaamd End of season, zullen een mooi einde brengen aan het seizoen. De balletten bestaan uit Squares (van Hans van Manen), Bread-peace (van David Middendorp), Lux (van Laurent Drousie) en Bench (van Jennifer Muller). De balletten worden niet alleen uitgevoerd door Introdans, maar ook door Introdans Ensemble voor de Jeugd. Door de modeontwerper Sjaak Hullekes is er ook in deze balletten er een verwijzing terug te vinden naar het Fetishism in Fashion.  

Introdans

Het dansgezelschap Introdans is nationaal en internationaal bekend door zijn moderne balletvoorstellingen. Het is in 1971 opgericht en heeft als doel om het publiek kennis te laten maken met de danskunst. Het begon als balletwerkgroep Studio L.P, maar kreeg al snel de naam Introdans door de bekendheid die het met zich meebracht. Tegenwoordig behoort Introdans tot de drie grootste dansgezelschappen van Nederland en bestaat uit twee ensembles: Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd.