Flamenco Biënnale 2015

Jubileumeditie Flamenco Biënnale toont internationale flamencovernieuwers

De Flamenco Biënnale Nederland brengt van 16 januari tot en met 3 februari 2015 met een feestelijke jubileumeditie de internationale hedendaagse flamencotop naar Nederland. Het tweejaarlijkse toonaangevende muziek- en dansfestival toont voor de vijfde keer de nieuwste ontwikkelingen in de flamenco en presenteert eigenzinnige makers, grote sterren en jong talent. Het festival reist deze editie langs vijf steden: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

Flameno Biënnale 2015

Flamenco op het scherpst van de snede, ritmes die ontroeren, raken en ontregelen. Dat is de Flamenco Biënnale. Overkoepelend thema van deze editie is 'Flamenco Crossroads'. De Flamenco Biënnale vormt het kruispunt voor muzikale ontmoetingen, dialogen en onverwachte dwarsverbindingen, van muziek- en dansvormen uit verschillende genres, van publiek en kunstenaars. Een nieuwe lichting dansers, choreografen en musici onderzoekt de grenzen van de flamencokunst in spraakmakende voorstellingen waar traditie en experiment elkaar ontmoeten. Hun flamenco gaat spannende allianties aan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek.

Randprogrammering Flamenco Biënnale 2015

De ruim veertig voorstellingen en concerten worden omlijst door een uitgebreid randprogramma van masterclasses, workshops, lezingen, films en documentaires, jeugd- en amateurvoorstellingen en twee fototentoonstellingen: in Huis Marseille Amsterdam (Dancing Light) en in Instituto Cervantes Utrecht (Un patrimonio con duende). Zelf ‘Flamenco Proeven’ kan onder leiding van professionals bij de speciale flamencodiners en de vele afterparties en jamsessies (juergas).

Bekijk hier het aanbod. 

Meer inspiratie