Jongens worden mannen in Harnas van Danstheater AYA

Jongens worden mannen in Harnas van Danstheater AYAHarnas is de nieuwe jeugdvoorstelling van Danstheater AYA, waarbij zeven mannelijke dansers de strijd aangaan en worstelingen tonen die bij het opgroeien komen kijken. Harnas is een acrobatische voorstelling voor de jeugd vanaf 12 jaar en zal in première gaan op 31 januari 2013 in de Krakeling te Amsterdam.

Harnas

Na de voorstelling Ziel uit 2009 laat ook Harnas het contrast zien tussen degene die alleen is tegenover een grote groep en het gebied tussen kwetsbaarheid en kracht. De dansers van AYA tonen dat het niet makkelijk is om op te groeien als jongen en volwassen te worden. Daar komen krachtmetingen, onzekerheden, confrontaties, vriendschappen, vijanden en de strijd om meisjes bij kijken.

In Harnas laten de dansers eerst hun kracht en behendigheid zien, wat hun onzekerheden weet te verbergen. Later in de voorstelling komt echter hun ware aard naar boven en laten ze in kwetsbare solo’s zien hoe ze zich echt voelen. Choreografe Wies Bloemen gebruikt in deze krachtige voorstelling verschillende dansstijlen, van moderne dans en hiphop tot acrobatiek en popping.Voor meer informatie, bekijk hier de website.