Jonge dansers van Danstheater AYA zijn Onstuitbaar

Danstheater AYA Onstuitbaar Dinsdag 22 april gaat de nieuwe dansvoorstelling van Danstheater AYA in première in theater De Krakeling in Amsterdam. Onstuitbaar van choreograaf Erik Kaiel gaat over de jeugd van tegenwoordig en de wereld waarin zij volwassen worden. De dansvoorstelling is tot en met februari 2015 te zien in theaters in Nederland.

Onstuitbaar

De dansvoorstelling Onstuitbaar - voor kinderen vanaf 12 jaar – gaat over jongeren die volwassen worden in een wereld die anders is dan die waarin hun ouders opgroeiden. De jeugd van tegenwoordig is groot gebracht met het idee dat alles kan als je maar in jezelf gelooft, maar komt erachter dat dat niet langer zo is. Ondanks de weerstand die ze elke dag ervaren willen ze zich niet keurig aanpassen, maar hun eigen weg vinden en stralen. Deze nieuwe generatie staat niet stil, de jongeren van nu zijn onstuitbaar.

Erik Kaiel

Danstheater AYA heeft Erik Kaiel gevraagd een voorstelling voor jongeren te maken omdat hij vaak hun belevingswereld als uitgangspunt neemt. Recent maakte hij de succesvolle jeugdvoorstellingen Tetris en O Snap.

De Libanees Erik Kaiel groeide op in de Verenigde Staten, studeerde dans in New York en woonde en werkte bijna tien jaar in Brooklyn voordat hij in 2003 naar Nederland verhuisde. Hij is artistiek leider van Crosstown in Den Haag, residerend choreograaf in Danslab (Den Haag) en geeft les aan de Artez dansacademie in Arnhem. In 2010 won hij de jonge choreografenprijs op de Nederlandse Dansdagen en de No Ballet Competition in Duitsland.

Danstheater AYA

Danstheater AYA maakt danstheatervoorstellingen voor jongeren over actuele, schurende thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld, zoals culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk of populariteit. AYA’s voorstellingen kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek. Danstheater AYA gebruikt moderne dans in combinatie met tekst en persoonlijke verhalen van dansers naast populaire uitingen uit de urban culture om jongeren aan te spreken in hun eigen taal. Zo willen zij een jong publiek uitnodigen verder te kijken dan hun horizon reikt.