Jonge dansers gezocht voor 'Giselle' van Introdans

Jonge dansers gezicht voor Giselle. Foto door Sanne PeperIn september en oktober vinden de audities plaats voor een nieuwe productie van de balletklassieker Giselle. Deze productie is een samenwerking tussen Introdans en Toneelgroep Oostpool. Samen zijn ze hiervoor op zoek zijn naar 40 talentvolle jongeren tussen de 15 en 19 jaar in verschillende disciplines waaronder dans, zang, acteren, vormgeven en muziek. Het wordt een professionele voorstelling die uiteindelijk in mei 2013 in Huis Oostpool Arnhem te zien zal zijn.

Het Ballet Giselle

Giselle is een meisje dat erg houdt van dansen en dat doet ze dan ook graag met vrienden uit haar dorp. Ook met de aantrekkelijke Albrecht, die een geheim met zich meedraagt. Hij blijkt verloofd en Giselle steft uiteindelijk van verdriet. In het dodenrijk is er een leger vrouwen dat zich willen wreken op de liefde. Ze gaan op zoek naar mannen om te vermoorden. Ondanks haar verdriet probeert Giselle, Albrecht toch te redden van het noodlot.

 

Samenwerking

Twee gerenommeerde artiesten, actrice Juul Vrijdag en danseres Karin Lambrechtse, spelen en dansen samen met de jongeren deze vernieuwde klassieker. Onder de regie van Timothy de Gilde van Toneelgroep Oostpool en choreografie van Adriaan Luteijn van Introdans, moet het in mei volgend jaar een bijzondere voorstelling worden.

Meer weten over deze voorstelling en de audities? Check hier de website