Jong geleerd, oud gedanst

Jong geleerd, oud gedanst. Foto www.introdans.nlDe cursus voor dansliefhebbers van 55+, ‘Jong geleerd, oud gedanst’, die in seizoen 2009/2010 voor het eerst werd georganiseerd zal in januari en februari 2012 een vervolg krijgen. Dit seizoen gaan er twee programma’s van start: ‘Jong geleerd, oud gedanst I’ en ‘Jong geleerd, oud gedanst II’.

Jong geleerd, oud gedanst I

Bij deze cursus ligt de nadruk op de achtergrond en theorie van de dansgeschiedenis. In vier bijeenkomsten zal een link worden gelegd tussen theorie en praktijk. Zo krijgen de deelnemers een kijkje achter de schermen van een repetitie en zullen zij zich verdiepen in de danskunst. Door gesprekken met dansers, repetitoren, choreografen en actieve dansworkshops zullen zij na deelname meer begrijpen van het maakproces van een dansproductie. Dit zal aan de hand gebeuren van het komende Introdans programma ‘Hemels’.

Jong geleerd, oud gedanst II

In tegenstelling tot cursus I zal hier bijna geen theorie worden behandeld maar zullen de deelnemers vooral zelf gaan dansen. In vier danslessen, geschikt voor 55+ers en alle niveaus zullen zij aan de slag gaan met danscombinaties gebaseerd op de voorstelling ‘Meneervanmanen’ van Introdans. Interesse? Voor data, prijzen en aanmelding. Klik hier.