Jeugddans voorstelling Parade van Tabea Martin op tournee

Parade Tabea Martin - Anna van KooijZondag 22 januari is de officiële Nederlandse première van Parade van choreografe Tabea Martin in de Toneelschuur in Haarlem te zien.  Deze voorstelling is geproduceerd door (jeugd)theaterproductiehuis Het Lab en voor iedereen vanaf 6 jaar. Een voorloper van de voorstelling is in 2009 als onderzoeksproject opgevoerd tijdens ‘Het Lab aan de werf’. Ook is de voorstelling vorig jaar in het buitenland te zien geweest. En vanaf nu dus ook in Nederland te zien.

In Parade laten drie dansers vanuit een zelf gecreëerde, eigenzinnige wereld een zoektocht zien naar wat gewoon en ongewoon is en wat er kan gebeuren als iemand zijn eigen pad volgt. Iedereen is immers gelijk maar toch ook weer anders, zo blijft de vraag bestaan hoe mensen zullen handelen in bepaalde situaties.

Tabea Martin

Tabea Martin (Zwitserland, 1978) volgde de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze danste bij verschillende internationale gezelschappen onder andere bij Piet Rogie & Compagnie, in Stuttgart met Fabian Chyle en in Ierland met Nick Bryson. Daarna ging ze choreografie aan Rotterdamse Dansacademie Codarts studeren. Vaak staat in Martins werk het menselijk gedrag met al zijn grappige en ontroerende ongemakken centraal. Met haar choreografieën is ze al een aantal keer in de prijzen gevallen, zo won ze met ‘Duet for two Dancers’ de Aerowaves Studio Award en won ze afgelopen jaar de Wim Barry Stipendia Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie over Parade klik hier.