Jeltsje In der Rieden nieuwe zakelijk leider SPRING festival

Jeltsje In der Rieden is vanaf augustus 2015 de nieuwe zakelijk leider van het SPRING Performing Arts Festival. Zij volgt voormalig zakelijk directeur René Vlemmix op, die het festival samen met algemeen directeur Rainer Hoffmann oprichtte. In der Rieden ziet er naar uit “om het succes van SPRING verder uit te bouwen”.

In der Rieden heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als waarnemend directeur van De Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD). Daarnaast kent ze de danswereld vanuit haar ervaring als marketingmedewerker bij de dansgezelschappen Rogie & Company en het Internationaal Danstheater. Hoffmann noemt haar om die reden  “de ideale nieuwe collega”.

Een bloeiend cultureel leven in Utrecht

In der Rieden vindt dat festivals een belangrijke rol binnen de podiumkunsten hebben. “Zij weten het publiek aan zich te binden, ze spelen een onmisbare rol in talentontwikkeling en zijn belangrijk voor de uitstraling van een stad.” Ze verheugt zich erop om samen te werken met partners in Utrecht en “om samen met hen te bouwen aan een bloeiend cultureel leven”.

Internationaal festival SPRING

SPRING is een internationaal festival dat dans- en theatervoorstellingen uit de hele wereld naar haar standplaats in Utrecht haalt. “In een paar jaar tijd heeft het zich weten te ontwikkelen tot een festival dat er toe doet en ook internationaal een goede naam heeft”, vindt In der Rieden  Met de SPRING Academy legt het festival de nadruk op de ontwikkeling van jong talent en biedt ook het publiek de mogelijkheid om zich te verdiepen in theater en dans door middel van gesprekken met choreografen en theatermakers.

Bronnen:

springutrecht.nl, Spring Academy