Janine Dijkmeijer nieuwe directeur Nederlands Dans Theater

Janine Dijkmeijer nieuwe directeur Nederlands Dans Theater Sinds augustus 2012 is Janine Dijkmeijer werkzaam als zakelijk leider van Het Nationale Ballet, maar per 1 maart 2014 verlaat ze het dansgezelschap. Dan begint ze als nieuwe algemeen directeur van het Nederlands Dans Theater. Ze zal samenwerken met artistiek directeur Paul Lightfoot.

Janine Dijkmeijer richtte in 2003 het internationaal dansfilmfestival Cinedans op, dat in tien jaar tijd de hoogste rang van internationale dansfilmfestivals bereikte. In 2009 richtte ze samen met choreografe Nicole Beutler het moderne dansgezelschap NBprojects op. Maar ze werkte samen met meerdere choreografen, zoals Krisztina de Châtel, Conny Janssen, Piet Rogie en LeineRoebana.

Naast haar danscarrière is Janine Dijkmeijer werkzaam geweest bij meerdere culturele instellingen. Ze is cultureel ondernemer geweest en hield zich hierbij bezig met het management en ze oefende adviesfuncties uit bij onder meer de Raad voor Cultuur en het Fonds Podiumkunsten.