Jörgen Raymann in Geen Liefde Zonder Vrijheid

Jef Hofmeister van Het Volksoperahuis. Foto door Jochem JurgensIn samenwerking met Jörgen Raymann presenteert Jef Hofmeister van het Volksoperahuis op 21 juni 2013 de muziektheatervoorstelling Geen Liefde Zonder Vrijheid op de Parade in Rotterdam. Geen Liefde Zonder Vrijheid richt zich volledig op de slavernij in Curaçao die honderdvijftig jaar geleden afspeelde. Het herdenkingsjaar van de afschaffing van slavernij wordt hierdoor goed weergegeven in de muziektheatervoorstelling.

De voorstelling draait om de romance tussen Mose Nena en Buchi Fil. Mosa Nena is een slavenmeisje van een Nederlandse plantage op Curaçao. Omdat ze het lievelingetje is van de plantagebaas, wordt het niet op prijs gesteld als ze gevoelens krijgt voor de nieuwe slaaf Buchi Fil.

Dans, zang en muziek

Het verhaal wordt verteld door Jörgen Raymann onder begeleiding van de zangeres Izaline Calister en acteur Kees Scholten. Jörgen Raymann is onder andere bekend van zijn televisieprogramma Raymann is Laat. Naast het maken van televisieprogramma’s, houdt hij zich bezig met zijn solocabaretprogramma’s in het theater. Ook bij Geen Liefde Zonder Vrijheid is hij weer terug op het podium om het publiek kennis te laten maken met het romantische verhaal van Mose Nena en Buchi Fil.

Portretfoto Jörgen Raymann. Foto door Jochem JurgensHet verhaal wordt goed ondersteund door zangeres Izaline Calister, een gitarist en twee percussionisten die het Caribische gevoel goed weergeven door de ritmes en melodieën die zij creëren. Izaline Calister wordt begeleid door het Dudok Strijkkwartet die bekend staat om zijn westerse klassieke muziek. Ook zal de jongerendansgroep Untold Empowerment uit Amsterdam-Zuidoost te zien zijn bij Geen Liefde Zonder Vrijheid.

Het verhaal van Mose Nena en Buchi Fil is gebaseerd op een beroemd gedicht van Pierre Lauffer, De Ballade van Buchi Fil. Pierre Lauffer (1920 – 1981) is een bekende Curaçaose schrijver die, met het gedicht De Ballade van Buchi Fil, veel heeft betekend voor de Antilliaanse Cultuur.

Dansagenda

De première van Geen Liefde Zonder Vrijheid vindt plaats op het kunstfestival de Parade in Rotterdam. Ook is de voorstelling te zien in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Meer informatie over de plaats en data van Geen Liefde Zonder Vrijheid is te vinden in de agenda.