ITs Festival

Van 21 juni tot en met 28 juni 2012 vindt in Amsterdam de 23e editie van het ITs Festival (International Theatre School Festival) plaats. Dit is het grootste internationale podiumkunstenfestival voor afstuderende theater- en dansstudenten uit binnen en buitenland, die zich voor het eerst aan publiek, professionals en pers presenteren.

ITs Festival - Verve 12ITs Festival opent dit jaar met 'Verve 12', een dansvoorstelling van de Northern School of Contemporary Dance uit Leeds, gemaakt door choreograaf Akram Khan. De klassikale afstudeervoorstellingen van de verschillende acteursopleidingen worden onder andere geregisseerd door Marcus Azzini, Sarah Moeremans en Paul van der Laan. Twee afstuderende regiestudenten kozen beide niet voor een van de theaterlocaties om hun voorstelling op te voeren maar voor een afwijkend platform in Amsterdam, 'Roerend Stil' van Thabi Mooi speelt zich af op het Stenen Hoofd aan het IJ en 'Spring and hope = Bahar and Omid' van de Duitse Ana Zirner zal in het Trouw Gebouw (onder voorbehoud) te zien zijn. Studenten van Codarts Rotterdam en van de University of Cape Town School of Dance uit Zuid-Afrika dansen het verrassende werk Dance Double Date #1 waarin een energieke Pantsula Township Jive is verwerkt. 

Naast het zien van voorstellingen kunnen bezoekers zelf ook in actie komen. Min Hee Bervoets en Thom Stuart, choreografen van The Ultimate Dance Battle, zullen dansworkshops voor de aanwezigen geven. Ook kunnen theaterstudenten en andere geïnteresseerden 21 juni deelnemen aan een Live Castingdag waarin ze, onder leiding van castingdirecteuren Job Gosschalk en Marc van Bree van Kemna Casting, zullen ervaren hoe een casting verloopt.

28 Juni wordt het ITs Festival afgesloten met een feestelijke awardshow in het Compagnietheater. De presentatie zal deze avond in handen zijn van actrice Anna Drijver en acteur, danser en presentator Jan Kooijman.

Voor het programma, tickets en meer informatie klik hier.