ISH naar Broadway

ISH naar BroadwayIn april 2014 staat de voorstelling HYPERISH van ISH drie weken lang op Broadway, in het New Victory Theatre in New York. Het is niet de eerste keer dat ISH in een theater op Broadway te zien is: in 2006 stond het gezelschap er al een keer met de voorstelling 4-ISH. Artistiek leider Marco Gerris geeft aan dat spelen op Broadway waarschijnlijk de droom is van iedere choreograaf of theatermaker. Hij is dan ook trots dat ISH er voor de tweede keer mag optreden.  

HYPERISH

HYPERISH is gebaseerd op de roman Catcher in the Rye van J.D. Salinger uit 1951. De voorstelling gaat over de zoektocht naar eigen identiteit en de druk die daarbij uitgeoefend wordt door de buitenwereld. De maatschappij zit vol verwachtingen en de eisen zijn hoog, maar wie ben jij eigenlijk? En wat is jouw rol in de samenleving?

ISH is een multidisciplinair dansgezelschap en slaat bruggen tussen klassieke kunstvormen en disciplines uit de straatcultuur. In HYPERISH komen bijvoorbeeld hiphop en moderne dans samen, wordt acrobatiek gecombineerd met poppin’ en klassiek ballet ontmoet breakdance. Daarbij is ISH ook altijd op zoek naar innovatie, zowel in de verhalen die ze vertellen, de partners die ze kiezen als de techniek die ze gebruiken. 

HYPERISH was in 2012 al te zien in de theaters, maar wegens groot succes is de voorstelling op dit moment is weer te zien in Nederland, België en Duitsland. Klik hier voor de speellijst.

Foto: Fenna van der Vliet