Invloedrijke choreograaf Saburo Teshigawara exclusief naar Breda

Invloedrijke choreograaf Saburo Teshigawara in Breda. Foto door Emanuel ValetteDe wereldberoemde, Japanse choreograaf Saburo Teshigawara komt op dinsdag 16 oktober naar Nederland. Dit gebeurt exclusief voor de Internationale Selectie van het Chassé Theater in Breda. Met zijn stuk Obsession laat hij zijn innovatieve stijl en exceptionele techniek zien, waardoor hij als een van ’s werelds meest invloedrijke choreografen van hedendaagse dans wordt gezien. Rondom Obsession vindt een symposium over internationalisering, een inleiding en een nagesprek plaats.

Obsession

Saburo Teshigawara begon zijn carrière in 1981 in zijn geboorteplaats Tokio, waar hij beeldende kunst en klassiek ballet studeerde. Hij richtte daar in 1985 zijn gezelschap Karas op en deze heeft sindsdien al vele bijzondere prijzen in ontvangst mogen nemen. Het gezelschap is een graag geziene gast in vele wereldsteden. In Breda laat hij zijn meeslepende duet Obsession zien, waarin zijn indrukwekkende gevoel voor compositie en zijn fijngevoeligheid duidelijk naar voren komt. Het duet wordt gedanst door Rihoko Sato en Teshigawara zelf. Obsession gaat over innerlijke obsessies, irrationele liefde en onmogelijke verlangens. De inleiding en het nagesprek bij de voorstelling, wordt geleid door Harijono Roebana, choreograaf van het gezelschap LeineRoebana.

Internationele Selectie

Naast Teshigawara, zal er dit seizoen bij de Internationale Selectie ook werk te zien zijn van 3 andere choreografen. Dit zijn Jan Fabre, Peter Brook en Boris Charmatz. Rond hun voorstellingen worden er ook inleidingen en nagesprekken verzorgd, wat voor meer diepgang en interactie tussen choreograaf en publiek zorgt.

Voor meer informatie en kaarten, bekijk hier de website