Hans Giesberts ontvangt de Zilveren Krommer. © Introdans

Introdanstechnicus Giesberts gelauwerd met Zilveren Krommer

Op maandag 29 augustus is Introdanstechnicus Hans Giesberts gelauwerd met een Zilveren Krommer, een nationale onderscheiding voor theatertechnici. Giesberts kreeg deze onderscheiding omdat hij 25 jaar in het theatervak zit. De Zilveren Krommer werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse companymeeting van Introdans door medeoprichter en algemeen directeur Ton Wiggers, in aanwezigheid van het voltallige tableau van medewerkers.​

Hans Giesberts (1962) begon in 1991 bij Introdans als tweede inspeciënt. Giesberts maakte de beginjaren mee van het ensemble dat zich met name richt op een jong publiek: kinderen en hun families. Dit ensemble vierde in 2015 zijn 25ste verjaardag en is wereldberoemd om de aansprekende familievoorstellingen. Giesberts specialiseerde zich in de loop van de jaren tot belichter en eerste inspeciënt, en later tot lichtontwerper.

De naam Zilveren Krommer komt van de krommer, een onderdeel waarmee decorstukken stevig aan elkaar kunnen worden gemaakt. Buiten het theater heet de krommer gewoon kromme spijker. De prijs wordt uitgegeven door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en bestaat uit een zilveren krommer en oorkonde.