Introdans voert Messiah op tijdens Kerstgala

Dansvoorstelling Messiah tijdens het Kerstgala van IntrodansHet is inmiddels een traditie geworden: het Kerstgala van Introdans, gehouden in de laatste week van december. Naast twee nieuwe choreografieën van Introdansers staat onder meer de balletvoorstelling Messiah van Ed Wubbe op het programma.

Messiah is een klassieker uit het Nederlandse balletrepertoire en brengt een ode aan de muziek van de Duitse barokcomponist Georg Friedrich Händel. Net als bij de muziek kent de choreografie variatie: duetten en groepsstukken wisselen elkaar in hoog tempo af, wat zorgt voor een dynamische show.

Afwisselend programma

Naast Messiah kan het publiek een diversiteit aan dansvoorstellingen verwachten. Tijdens het Kerstgala komen shows langs als Master of Puppets van Jérôme Meyer/Isabelle Chaffaud en Evening Songs van Jiří Kylián. Maar er gaat ook aandacht uit naar premières, klein en groot. Zo wordt het publiek getrakteerd op twee Introdanspremières, namelijk Clair de lune van Jody Sperling en Descamino de dos van Mattia Russo/Diego Tortelli, maar laat het Kerstgala ook de wereldpremières zien van nieuwe werken van Introdansers Laurent Drousie en Jorge Pérez Martínez. Bij deze wereldpremières tekent de Arnhemse kunstenaar Albert van der Weide live het decor. 

 

Informatie

Bezoek het Kerstgala van 2013 in de Schouwburg in Arnhem op 26, 27 en 28 december. Tickets voor die shows zijn hier te bestellen. Op 29 december treedt Introdans op in de schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Voor die show kan je hier tickets kopen.