Introdans viert kerst met Kerstgala

Foto voor het Kerstgala van IntrodansOok dit jaar brengt Introdans het Kerstgala naar de Nederlandse podia. Het programma van het Kerstgala bestaat uit 11 verschillende choreografieën, waarbij de dansers van Introdans en het Ensemble voor de Jeugd samen met amateurdansers uit Arnhem op het podium zullen staan.

De dansers van Introdans dansen een aantal solo's en duetten. Best Gift van de Spaanse choreograaf Cayetano Soto beleeft de wereldpremière en Mopey van Marco Goecke wordt voor het eerst door Introdans gedanst. Andere choreografieën die tijdens het Kerstgala gedanst worden zijn Ella en Takademe van Robert Battle. Ook danst het gezelschap een duet uit Black Cake van Hans van Manen. Een moderne interpretatie van de beroemde Stervende Zwaan is een ander hoogtepunt van de avond.

Na deze balletten staat het Introdans Ensemble voor de Jeugd op het podium. Zij dansen het werk M/C van Cayetano Soto. De inspiratie voor dit ballet komt uit de vriendschap van Marilyn Monroe met Truman Capote. Het werk Noces van Stijn Celis is de spectaculaire afsluiting.

Tijdens het Kerstgala wordt ook het Introdans Interactieproject Swing on 2 gepresenteerd. Amateurdansers uit de Arnhemse wijk Malburgen werkten samen met Introdans en twee Brazliaanse dansers aan een nieuwe choreografie: 40-FEST.

Op 26, 27, en 28 december is het Kerstgala te zien in de Schouwburg in Arnhem. Op 29 december staat het gezelschap in Orpheus in Apeldoorn.