Introdans viert feest

 Rens Plaschek)Vrijdag 6 april is er een eenmalige galavoorstelling in de Schouwburg van Arnhem waarmee Introdans de 65e verjaardag van algemeen directeur en mede-oprichter Ton Wiggers gaat vieren. Onder de naam VIER65 voeren de dansers deze avond onder andere de balletten Passage, Dromen & Bedrog en Mater  van de choreograaf op. Het oorspronkelijke duet Het Debat wordt voor deze bijzondere avond door meerdere dansers uitgevoerd en wordt hiermee Het Debat XL.

Oud Introdanseres Hilde Machtelinckx zal tijdens dit gala schitteren in Scheidslijn. Machtelinckx danste van september 1986 tot februari 1997 bij het dansgezelschap en was publieksfavoriet mede door haar optredens in De Dood en het Meisje van Ed Wubbe. Dit jaar danste zij al in het programma VIER40 ter ere van het 40-jarig jubileum van Introdans.

Ook zal de première Master of Puppets van choreografenduo Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud te zien zijn. De avond wordt afgesloten met de voorstelling In Memoriam van choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Introdans probeert al vanaf 1971 de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd met hun voorstellingen.

Voor meer informatie klik hier.