Introdans twee nominaties Dans Publieksprijs

IntrodansHet Arnhemse dansgezelschap Introdans is in twee categorieën genomineerd voor de jaarlijkse Dans Publieksprijs. Bij deze prijs kiezen dansliefhebbers de dans of danser die zij bewonderen. Danser Pascal Schut en choreografe Lucinda Childs zijn genomineerd in de categorie Danser 2013 en Choreografie 2013.

Pascal Schut

Pascal is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is sinds augustus 2012 werkzaam bij Introdans. Op 7 februari gaat de voorstelling RUSSISCH RUMOER in première, waarin hij rollen vertolkt in Le Sacre du Printemps van Nils Christe, L’Après-midi d’un faune van Thierry Malandain en Firebird Suite van Stijn Celis.

Kilar van Lucinda Childs

De Amerikaanse choreografe Lucinda Childs creëerde de choreografie Kilar speciaal voor Introdans. Het stuk werd lovend ontvangen door de pers. Kilar werd tevens geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, in oktober 2013.

Uitreiking Dans Publieksprijs

Op 13 februari wordt het tv-programma NTR College Tour opgenomen in het Muziektheater Amsterdam, met als gast Michaela DePrince. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats, waarvoor je je kunt aanmelden via de website van College Tour.

Informatie

Op deze website kan je je stem uitbrengen voor de Dans Publieksprijs. Dit kan nog tot en met 12 februari.

Meer inspiratie