Introdans opent dansseizoen in Zuid-Afrika

Introdans opent het nieuwe dansseizoen aan de andere kant van de evenaar. Het Nederlandse moderne dansgezelschap brengt van 25 tot en met 30 augustus de dansvoorstelling JOY4DANCE op het JOMBA! Festival in Zuid-Afrika. Hiermee vormt Introdans één van de hoofdacts van het festival.

Het JOMBA! Festival presenteert dans uit alle hoeken van de wereld. De KwaZulu-Natal Universiteit in Durban organiseert het festival jaarlijks. Introdans vertegenwoordigt de Nederlandse danswereld met de choreografiëen Un Ballo en Trompe L’Oeil van choreograaf Jiří Kylián, Psycho Killer van Daniel Ezralow en Bon Appétit! van Robert Battle, die allen in de dansvoorstelling  JOY4DANCE worden getoond. Ook verzorgt choreograaf en artistiek leider Adriaan Luteijn samen met balletmeester Marlena Wolfe een dansworkshop op de KwaZulu-Natal Universiteit.

Community dansproject

Introdans was al twee keer eerder te gast op het JOMBA! Festival. Introdans heeft dan ook een warme band met artistiek directeur van het JOMBA! Festival Lliane Loots. ‘Toen ik Lliane ontmoette was zij direct enthousiast over ons werk en repertoire en zo is alles begonnen’, vertelt artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt.  Loots werkte in 2010 al eerder samen met Introdans tijdens een community dansproject in Arnhem. Dit jaar is Introdans dus welkom in Durban.

Meer inspiratie