Introdans - MODERNlive

Introdans op tournee met MODERNlive

MODERNlive van Introdans gaat vrijdag 6 februari in Schouwburg Arnhem in première. Daarna gaat de dansvoorstelling op tournee in Nederland, Duitsland en België. In MODERNlive zijn de creaties van jonge nieuwe makers naast die van ervaren choreografen zoals Ed Wubbe te zien.

MODERNlive

Choreograaf Lucinda Childs en Ed Wubbe zijn beide gevestigde choreografen op het gebied van moderne dans. De Amerikaanse Childs is al jaren een graag geziene gast bij Introdans. Met relatief eenvoudige, zich steeds herhalende bewegingspatronen, creëert zij betoverend complexe, bijna mathematische, meesterwerken. Voor MODERNlive maakt zij een nieuw werk op een deel van Canto Ostinato (Simeon ten Holt).

De dood en het meisje van choreograaf en Scapino-directeur Ed Wubbe komt vaak terug op het Introdans-repertoire. Vijfentwintig jaar na de première heeft dit moderne ballet, dat tot de klassiekers van de Nederlandse danskunst wordt gerekend, nog niets aan zeggingskracht verloren. Schuberts beroemde gelijknamige compositie wordt live gespeeld door het Van Dingstee Kwartet en musici van het Het Gelders Orkest.

Ook de creaties van Laurent Drousie en Jorge Pérez Martínez, twee jonge makers uit het Introdanstableau, worden live begeleid.

Meer inspiratie