Introdans op tournee door Israël

Introdans op tournee door IsraelDansgezelschap Introdans gaat op een uitgebreide tournee door Israël. Van 17 t/m 27 maart doen de dansers en crew van Introdans vier steden aan: Tel Aviv, Beer Sheva, Haifa en Modiin. Het is de tweede keer dat Introdans in Israël optreedt, de vorige keer was een optreden van Introdans Ensemble voor de Jeugd. 

Programma tournee Israël
Op het programma staan publieksfavoriet Messiah (Ed Wubbe), het emotioneel geladen Fugaz (Cayetano Soto), het liefdesduet Cor Perdut (Nacho Duato)ende solo La Morte del Cigno (Mauro de Candia). Van mede-oprichter en algemeen directeur Ton Wiggers danst Introdansde pas de deux Passage en het krachtige groepswerk Het Debat. Ton Wiggers: “We verheugen ons erg op deze tournee. Het is voor het eerst dat Introdans zo’n uitgebreide tournee door Israël maakt en we kijken uit naar de reacties van het Israëlische publiek op ons repertoire”. 

Introdans internationaal
Introdans is een van de belangrijkste ambassadeurs van de Nederlandse dans in het buitenland. Beide ensembles presenteren voorstellingen over de hele wereld. Introdans is met grote regelmaat te zien in theaters in België en Duitsland. Ook is het gezelschap regelmatig te gast op internationaal toonaangevende festivals, dit seizoen in New York, Moskou, Durban en Kaapstad. Het optreden van Introdans in 2006 tijdens het staatsbezoek van H.M. Koningin Beatrix aan Buenos Aires, Argentinië behoort tot een van de onbetwiste hoogtepunten.

 

Meer inspiratie