Introdans op Internationaal Dansfestival Biarritz

HARTSLAG van Introdans. Foto door Cats&WithoosHet Arnhemse dansgezelschap Introdans schittert op 14 september in Biarritz (F), tijdens de 22e editie van het 10-daagse internationale dansfestival Le Temps d’Aimer de la Danse. Hierbij presenteren zij hun nieuwe programma HARTSLAG, met werken van choreografen Nacho Duato, Cayetano Soto en Thierry Malandain.

Le Temps d’Aimer la Danse 

Al voor de 22e keer vindt dit internationale, toegankelijke dansfestival plaats, waar zowel jonge choreografen als gevestigde gezelschappen van over de hele wereld hun werk kunnen laten zien. Het festival heeft als doel om kunst en in het bijzonder dans, toegankelijk te maken voor iedereen. In 10 dagen is er dans te zien in al haar verschillende vormen en genres, maar ook zijn er exposities, films en dansavonden waar bij een ieder welkom is. De stad Biarritz, die vooral bekend staat als surfstad, laat met dit festival zien dat dans voor iedereen en voor elke portemonnee is. Naast Introdans is er  meer Neerlands trots te zien, waaronder het Nationale Ballet en het Korzo theater.

Introdans

Met HARTSLAG heeft Introdans het  afgelopen weekend hun nieuwe seizoen gestart. Het programma bestaat uit vier choreografieën; Por Vos Muero en Cor Perdut van Duato, Fugaz van Soto en de première Boléro van Malandain. Door thema’s als  verlies, liefde, hartstocht en bovenal passie, worden de verschillende stukken tot een programma verbonden. Tijdens het dansfestival is er op vrijdag 14 september, in een publieke tuin, een gratis toegankelijke repetitie van Introdans te zien. ’s Avonds vindt om 21.00 uur de voorstelling plaats in het theater Gare du Midi.  Met het dansfestival in Biarritz starten zij hun nationale en internationale tour, waarmee HARTSLAG tot en met 23 januari gedanst zal worden.