Introdans op dansfestival Context, Diana Vishneva in Moskou

In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui. Foto door Hans GerritsenOp 6 december 2013 treedt Introdans op tijdens het moderne dansfestival Context. Diana Vishneva in het Gogol center in Moskou. Het gezelschap danst de productie Polish Pieces van de Nederlandse choreograaf Hans van Manen en In Memoriam van de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Diana Vishneva

Het moderne dansfestival draagt de naam van de beroemde Russische danseres Diana Vishneva. Vishneva (1976), een van de beste prima ballerina's van deze tijd, zal zelf ook optreden tijdens het festival, onder meer in een choreografie van Jiří Kylián. Het is niet de eerste keer dat Introdans afreist naar Moskou. In 2003 stond Introdans als eerste buitenlandse balletgezelschap op het nieuwe podium van het Bolshoi Theater in Moskou.

Polish Pieces en In Memoriam

Introdans danst in Moskou Polish Pieces van Hans van Manen en In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui. In Polish Pieces laat Van Manen twaalf dansers in steeds wisselende combinaties het toneel bestormen. In In Memoriam tonen de dansers het menselijk bestaan.

Voor meer informatie kun je kijken op de website.