Introdans Ensemble voor de Jeugd brengt Pulcinella en Paarse Dwazen

Introdans PulcinellaAfgelopen zaterdag 1 maart was de première van Pulcinella & Paarse Dwazen. Met deze dansvoorstelling neemt Introdans Ensemble voor de Jeugd jong en oud mee in een clowneske wereld, waarin de liefde, andere menselijke uitspattingen en gebreken tot komische verwarring en absurde situaties leidt. De voorstelling speelt nog tot en met 18 mei 2014.

Pulcinella van Nils Christe

Pulcinella, van de bekende Nederlandse choreograaf Nils Christe, geldt al jaren als een van de parels van het Introdans-repertoire. Op de gelijknamige muziek van Igor Stravinsky vertelt Christe het verhaal van de ondeugende commedia dell’arte-personages Pulcinella en zijn vriendin Pimpinella (de Italiaanse Jan Klaassen en Katrijn). Zij dagen elkaar uit, bedriegen elkaar en raken verstrikt in een web van persoonsverwisselingen en misverstanden.

Paarse Dwazen van Mauro de Candia

Van de Italiaanse choreograaf Mauro de Candia danst Introdans Ensemble voor de Jeugd in dit programma een Nederlandse première: Purple Fools (Paarse Dwazen). Een frisse ‘uitsmijter’ waarin De Candia knipoogt naar de soms bijna lachwekkende elegantie in de theaterwereld; op een manier die doet denken aan de absurde films van Federico Fellini.

In een ballroom-achtig decor spelen tien dansers een spel van uitdaging, verleiding en uiterlijk vertoon op muziek van onder anderen Offenbach, Vivaldi, Strauss en Mozart. Gaandeweg neemt de chaos het over.

Klik hier voor de speellijst!

Meer inspiratie