Introdans, Trompe L'Oeil van Jiří Kylián, Dance Salad Festival, Housten Texas

Introdans danst op prestigieus dansfestival in Texas

Introdans heeft opgetreden tijdens het prestigieuze Dance Salad Festival in Houston (Texas). Op 2 en 3 april 2015 danste het gezelschap er Trompe L'Oeil in een choreografie van Jiří Kylián.

Trompe L'Oeil van Jiří Kylián

Met het dansvoorstelling Jarig vierde Introdans Ensemble voor de Jeugd dit seizoen haar zilveren jubileum. Jarig bestond volledig uit drie werken van meesterchoreograaf Kylián. Een daarvan, Trompe L'Oeil, stond op het verlanglijstje van Nancy Henderek, artistiek directeur van het Dance Salad Festival. Introdans is het eerste gezelschap dat de rechten voor Trompe L'Oeil verwierf: geen ander gezelschap dan het Nederlands Danstheater danste dit ballet. Trompe L’Oeil werd oorspronkelijk gemaakt voor NDT3, het voormalige 40+ ensemble van het Nederlands Dans Theater.

Dance Salad Festival

Tijdens het Dance Salad Festival deelde Introdans het podium met de internationale kopstukken uit de dans. Gezelschappen die er optraden zijn onder andere: Norwegian National Ballet, Queensland Ballet, Eastman, Armitage GONE Dance, Bereishit Dance Company en Semperoper Ballett Dresden.

Meer informatie over het festival vind je op de website van Dance Salad Festival.

Trailer Trompe L'Oeil

Meer inspiratie