Intervisiedag Dans – inspiratie en talentontwikkeling

Meld je aan voor de intervisiedag dans voor inspiratie en talentontwikkeling.Steeds vaker werken dansmakers samen met 'amateurkunstenaars' op plekken buiten het geëigende circuit. Er ontstaan nieuwe methoden om talenten te ontwikkelen en nieuwe relaties tussen kunst, cultuur en samenleving. Daarbij is er een groeiende behoefte aan nieuwe perspectieven en creativiteit. Want, hoe ontwikkel je bijvoorbeeld een professionele mentaliteit bij talentvolle jonge dansers? Hoe ga je om met leiderschap binnen de community arts? Hoe blijf je trouw aan je artistieke kwaliteit als iedereen mee mag doen?

Op deze intervisiedag worden de huidige ontwikkelingen van dans in zowel de community arts als in de talentontwikkeling besproken. Met keynotes van Veronica Jobbins/Trinity Laban en intervisierondes met dilemma's van twaalf dansexperts wordt gezamenlijk gezocht naar oplossingen, uitdagingen en kansen.

Wanneer

Op 13 december 2013 organiseert het LKCA in nauwe samenwerking met Codarts, het HipHopHuis en CAL XL een dag vol intervisie, inspiratie, informatie en uitwisseling over dans en community arts en dans en talentontwikkeling.

Sprekers en keynotes

Merlijn Twaalfhoven is dagvoorzitter. De keynotes worden verzorgd door Veronica Jobbins, Head of professional & community development bij Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Zij zal de ochtendsessie inleiden met een keynote over dans in de community in Groot-Brittannië. In de middag houdt ze een keynote over talentontwikkeling in Groot-Brittannië.

In de ochtend brengen onder andere de volgende dansmakers een dilemma in rondom het thema community arts en dans: Dansnest, Le Grand Cru, Codarts/ Rotterdams Wijktheater en Don´t Hit Mama, Telder.

In de middag brengen de volgende dansmakers een dilemma in rondom het thema dans en talentontwikkeling: DOX, Untold, DDDDD, Ill Skill Squad, HipHopHuis en Holland Express (ovb). 

Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Voor wie

Dansmakers, cultureel ondernemers in dans, educatiemedewerkers, dansgezelschappen, adviseurs/consulenten en partners die zich verdiepen in de verbinding kunst en samenleving.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 13 december
Kosten: € 45,00 inclusief koffie/thee en lunch
Locatie: Rotterdam

Klik hier om je aan te melden.