Foto: Pixabay

Internationale Dansdag voor voedselzekerheid

In 2017 bundelt de Internationale Dans Raad (CID) haar krachten met het World Food Program (WFP), om het project ‘Dance to Zero Hunger’ te starten. Dat is dit jaar de officiële boodschap van de Internationale Dag van de Dans. Dance to Zero Hunger is een project ter bevordering van gezonde voeding, door middel van dans en onderwijs. 

Gezond eten en dans gaan hand in hand bij het stimuleren van een gezonde levensstijl. Alkis Raftis, President van de Internationale Dans Raad, wil de voedselzekerheid en Zero Hunger in alle landen promoten. Het WFP biedt al maaltijden aan 80 miljoen mensen in 80 landen.

Dansprogramma's, dansopleidingen en danscertificeringen

Wereldwijd zullen scholen kleinschalige dansprogramma's voor kinderen organiseren, om het belang van de voedselzekerheid en het behoud van een gezonde levensstijl te realiseren. Jonge dansers krijgen de mogelijkheid om dansopleidingen te volgen en gecertificeerd te worden na het voltooien van honderdvijdftig uur aan danslessen.

Deelnemende scholen zullen choreografieën creëren gericht op het belang van voedselzekerheid en het bestrijden van hongersnood, die zullen worden tentoongesteld tijdens de viering van Internationale Dag van de Dans (29 april) en Wereldvoedseldag (16 oktober) . WPF, CID en UNESCO zullen hun samenwerking promoten met een mediacampagne en een evenement in Parijs.

Dans tegen hongersnood

Het project zal de voedselzekerheid bevorderen, kinderen informeren over het belang van gezond eten, mogelijkheden tot beroepsopleiding bieden en pleiten voor het bestrijden van hongersnood, door middel van dans.