AmsterDans

Internationale AmsterDans competitie in Nederland

Na twee succesvolle edities vind in 2018 de derde AmsterDans danscompetitie plaats op 10 en 11 maart in de Chassé Dance Studios en het Compagnietheater te Amsterdam. Deze danscompetitie richt zich voornamelijk op dansscholen, met aparte categorieën voor amateur en pre-professionals. Nieuw in 2018 is de ‘Emerging dance groups’ categorie die zich richt op opkomende dansgroepen.

Deelnemen aan AmsterDans

De AmsterDans competitie biedt dansers, dansdocenten en dansscholen een kans om samen te komen in een omgeving van ‘vriendschappelijke’ competitie, met als doel van elkaar leren en elkaar inspireren. Iedereen kan zich inschrijven (tegen bepaalde kosten) voor een categorie, waaronder solo's, duetten en groepswerk. Vervolgens wordt een indeling gemaakt op basis van leeftijd. Inschrijven kan tot en met 25 februari 2018.

De jury van 2018

Voor deze derde editie van AmsterDans is er een Internationale jury samengesteld van dansprofessionals. Emio Greco (ICK en Ballet Nationale de Marseille), Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Laurence Korsenti (Nationale Balletacademie), Ineke Drabbe (Henny Jurriëns Stichting), Stephen Delattre (Delattre Dance Company) en Gaia Lemmi (Area Danza en Livorno in Danza) zullen beslissen wie de winnaars worden van AmsterDans 2018.

Masterclasses

Gedurende de AmsterDans competitie zijn er diverse masterclasses te volgen die dit jaar worden verzorgd door Fred Berlips (Nationale Balletacademie), Marian Sarstädt (NDT, KonCon), Liat Waysbort (Bittersweet dance) en jurylid Gaia Lemmi . Zaterdagochtend 10 maart is er een open masterclass te volgen in de Chassé Dance Studios, ook voor dansers die niet deelnemen aan de competitie.

Voor de winnaars

Met de AmsterDans competitie zijn diverse prijzen te winnen, waar onder studiebeurzen van Peridance Studios in New York, de Nationale Balletacademie Summer School, Henny Jurriens Stichting, Dutch Don’t Dance Division, Summerschool Den Haag en Chassé Dance Studios. Verder kunnen de deelnemers danskleding van YUMIKO, Flevodance en geldprijzen in de wacht slepen.

Bekijk voor meer informatie over inschrijvingen en activiteiten de website van AmsterDans.