Internationale ‘Zouk’ Flashmob in Nederland

Internationale Zouk Flashmob in Nederland. Foto door dancalegria.nlOp zondag 16 september vindt de eerste, internationale Zouk flashmob plaats. In meer dan 37 landen en 90 steden zullen liefhebbers tegelijk hun kunsten vertonen door dezelfde routine te dansen om zo het Guinness World Record te verbreken en de passie voor Zouk te verspreiden.

De dans Zouk

Al meer dan 20 jaar bestaat deze sensuele muziek- en dansvorm, ook wel Zouk Love genoemd, die afstamt van de Braziliaanse Lambada. Toen de lambadamuziek in Brazilië grotendeels verdween, gingen lambadadansers Zouk muziek gebruiken om op te dansen. Hierdoor is de nieuwe vorm van Lambada, Zouk gaan heten wat ‘feesten’ betekent. Deze dans staat bekend om haar sensuele en vloeiende bewegingen en wordt met een partner gedanst. Het zwiepen van het haar van de vrouw is een veel terugkomend element in de dans.  Zouk wordt gedanst op wat trage muziek, wat de partners de ruimte geeft duidelijke aandacht voor elkaar te hebben. Tegenwoordig wordt het veel gedanst op populaire Reggaeton en R&B nummers, waardoor er o.a. in het uitgaansleven in Nederland steeds meer bekendheid is voor en liefhebbers zijn van Zouk.

Flashmob

Om het enthousiasme voor Zouk en het delen van de passie voor dans te verspreiden, wordt de Zouk Flashmob georganiseerd. Zonder commerciële steun of oogmerk gaan dansers wereldwijd Zouk dansen om te laten zien dat het mogelijk is om enkel op basis van liefde voor deze dans een dergelijk groot project op te zetten en de dansvorm populairder te maken. Door de flashmob hopen de organisatoren dat het Guinness World Record, voor de meeste mensen die samen dansen op één dag, verbroken kan worden. In Nederland vindt de flashmob op 16 september plaats in  verschillende steden, waaronder; Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Heerlen, Leiden en Utrecht.Zin om mee te doen? Check de website