Internationaal urban dansfestival Summer Dance Forever

Deze zomer vormt de hoofdstad het podium voor urban dans; van donderdag 22 augustus tot en met donderdag 29 augustus vindt in Amsterdam Summer Dance Forever plaats. Dit internationale stadsfestival in Paradiso, MC Theater en Lucia Marthas Dansacademie trekt topdansers uit de hele wereld naar Amsterdam voor dansvoorstellingen, -battles en -workshops. De kaartverkoop start zaterdag 27 april.

Summer Dance Forever is het internationale urban-dansfestival dat alle soorten urban-dansstijlen voor het voetlicht brengt. Denk daarbij aan hiphop, house dance, vogue, ragga jam en jazz. Urban dans is een paraplubegrip voor allerlei dansstijlen die op straat, in clubs en tijdens block parties zijn ontstaan.

Urban dans is mateloos populair. Dat blijkt niet alleen uit de vele televisieshows en talentenjachten, maar ook uit het groeiende aantal dansers dat wekelijks een van de vele dansstudio’s bezoekt. Desalniettemin is het aantal festivals of evenementen bescheiden. Reden te meer voor Summer Dance Forever om een internationaal festival te initiëren.

Dansbattle

Het festival heeft ruime aandacht voor de moeder aller urban-dansfenomenen: de battle. Summer Dance Forever heeft daarbij een unicum in handen: dansers nemen het uiteindelijk op tegen de internationale jury. Dit trekt deelnemers en dansers uit de gehele wereld aan; van Korea, Rusland, Polen, Frankrijk tot Japan en de Verenigde Staten. Want wie een Forever battle wint, vestigt wereldwijd zijn naam.

Deze zomer worden drie Forever battles gepresenteerd die elk aangemerkt kunnen worden als een officieus wereldkampioenschap in de desbetreffende discipline: hiphop, popping en house dance.

Workshops

Gedurende de week worden bijna vijftig workshops verzorgd door de aanwezige wereldtop in de Lucia Marthas Dansacademie, in de categorieën: house, hiphop, popping, vogue-ing, whacking, ragga jam, dancehall en jazz fusion UK style.

Kijk voor meer informatie op de website van Summer Dance Forever.