Internationaal festival Op Roakeldais

Salsa. Beeld van Euzesio via FlickrVan 27 tot en met 30 juni 2013 is het Internationaal dans- en muziekfestival Op Roakeldais in Warffum met thema ‘Dans met de wereld’. Zoals het thema al doet vermoeden, zijn hier dansgroepen uit diverse werelddelen te bewonderen. Door middel van dans, zang en muziek laten deze deelnemende landen het publiek kennismaken met hun cultuur. Het festival organiseert ook workshops, talentenjachten en andere activiteiten gericht op kinderen.

Internationale dansgroepen

Het festival Op Roakeldais staat bekend om de internationale en folklorische sfeer die de dansgroepen met zich meebrengen. Door de kostuums en de choreografieën zijn het bijzondere dansvoorstellingen die de verschillende culturen goed weerspiegelen. De dansgroepen komen dit jaar uit Bulgarije, Colombia, Finland, Indonesië, Kenia, Paraguay, Puerto Rico, Rusland, Spanje, Tsjechië, Wit-Rusland en Nederland.

Officiële opening

Het festival begint op de donderdagavond 27 juni 2013 om 19.30 uur met een muziekoptreden van Kenia. Vervolgens is er van 20.00 uur tot en met 21.15 uur de officiële opening met verschillende internationale dansvoorstellingen. Ook krijgt regionaal talent deze avond de kans om op te treden tijdens de Battle of the Bands.

Latin Night

Vrijdagavond 28 juni staat de avond in het teken van Latin Night met een Latin show, een Latin DJ en een Nederlands/Zuid-Amerikaanse salsa Big Band. In de tent op het festival is er op elke avond ook een liveband waar de bezoekers kunnen meedansen.

Dans Parade

Op de zaterdagmiddag speelt het festival zich af in de binnenstad van Warffum met de Dans Parade. De dansgroepen trekken in een parade door de straten van Warffum en eindigen vervolgens weer bij het festival. In de middag zijn er verder ook diverse workshops te volgen en dansvoorstellingen te bekijken. Ook op de laatste dag van het festival zijn er voorstellingen en workshops. Tevens is er deze dag de talentenjacht ‘Young Talent Day’ voor singer songwriters van de Popacademie. 

Meer informatie over het festival of de kaartverkoop is te vinden op de website van Op Roakeldais.